Afbeelding
Foto: Museumpark Archeon

Vikingen veroveren Museumpark Archeon 9 t/m 12 mei 2024

donderdag 9 mei 2024 10:00 tot zondag 12 mei 17:00

Persbericht

Tijdens het Hemelvaartweekend, van 9 t/m 12 mei, veroveren 200 Vikingen Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Het is een unieke gelegenheid om de levendige geschiedenis van de Vikingtijd te ervaren. Bezoek dit spektakel en beleef de historische periode van de Vikingen.

Tijdens het festival veranderd Archeon in een bruisend Vikingdorp met tal van ambachten, kraampjes, Vikingtenten en demonstraties. Hier ontdekken bezoekers een verscheidenheid aan ambachten en producten, allemaal geïnspireerd op het erfgoed van de Vikingen. Geniet van een unieke en educatieve ervaring en laat je onderdompelen in de fascinerende cultuur van deze oude Noordelijke zeevaarders.

De Vikingen die Archeon bezoeken zijn re-enactors uit heel Europa die de geschiedenis tot leven brengen. Zij zetten hun kampement op door het gehele museumpark, en daar mag Dorestad niet aan ontbreken. De havenstad Dorestad was een welvarende handelspost die vaak het doelwit werd van Vikingaanvallen. Maar wees gerust, de Vikingen die hun kamp opslaan in Archeon hebben vredelievende bedoelingen. 

Zij laten vele demonstraties zien, van zwaardgevechten tot het tonen van ambachtelijke vaardigheden. Het festival staat garant voor een boeiende en leuke ervaring voor jong en oud. Kom langs en beleef een onvergetelijke reis naar het verleden op het Internationale Viking Festival in Museumpark Archeon!

Praktische informatie

Openingstijden:

Meivakantie 28 april t/m 5 mei dagelijks geopend 10:00 - 17:00 uur
Dinsdag 7 mei t/m 12 mei dagelijks geopend
(maandag 6 mei is Archeon gesloten)
10:00 - 17:00 uur
Hemelvaartsdag 9 mei 10:00 - 17:00 uur 

Bezoekadres: 

  • ArcheonArcheonlaan, 2408ZB , Alphen aan den Rijn

Overige informatie: