Violist Marcel Sutedja.
Violist Marcel Sutedja. Foto:

Messiaskerk: Bijzonder Voorjaarsconcert Van Wassenaer Orkest

zondag 26 mei 2024 15:00

Op zondag 26 mei, om 15.00 uur, verwelkomt het Van Wassenaer Orkest muziekliefhebbers voor een buitengewoon concert in de Messiaskerk.

Onder leiding van dirigent Pieter van der Wulp, speelt het Van Wassenaer Orkest prachtige klassieke composities die de verbeelding prikkelen en het hart raken. Ontdek de diepe emotionele reikwijdte van Schumanns ‘Die Braut von Messina’. Laat je vervolgens meevoeren door de virtuositeit van Mendelssohns vioolconcert in e klein! Na de pauze zullen de meeslepende klanken van Wilms’ Symfonie nr. 6 vast en zeker iedereen verrassen! Wilms is een vrij onbekende componist, maar hij was tijdgenoot van Beethoven. In zijn Nederlandse tijd werd hij de Amsterdamse Beethoven genoemd!

Hoogtepunt van de middag is ongetwijfeld het optreden van de jonge en zeer getalenteerde Marcel Sutedja als solist in Mendelssohns vioolconcert.

Marcel zit op het Rijnlands lyceum. Hij heeft een indrukwekkende lijst van prijzen en prestaties in de muziekwereld verzameld, waaronder de prestigieuze Davina van Wely prijs op het Nederlands Viool Concours. Marcel Sutedja was ook de winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs voor jongeren 2023.

Zijn optreden belooft een meesterlijke vertolking te worden, doordrenkt met passie en technische briljantie. Mis deze kans niet om de schoonheid van klassieke muziek te ervaren. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Kler in de Langstraat (contant betalen), online via www.vanwassenaerorkest.nl, of aan de zaal.