Afbeelding
Foto: pr

Allemaal Atjeh - signeer en praatsessie Boekwinkel De Kler in Leiden

zaterdag 20 april 2024 14:30

Praten en signeren: schrijfster Vilan van de Loo signeert haar nieuwe biografie “De Atjeh-generaal.  Het militaire leven van Frits van Daalen, 1863-1930”. Bij Boekwinkel De Kler, zaterdag 20 april  14.30-16.00 uur. Breestraat 161, Leiden

Wie heeft er een voorvader die in Atjeh diende? Dat wil de schrijfster Vilan van de Loo graag weten. Ze publiceerde recent haar biografie van Frits van Daalen: “De Atjeh-generaal”.  Van Daalen was een Indische jongen die in Nederlands-Indië toch hoge posities wist te bereiken. In Nederland klonk kritiek op zijn gebruik van militair geweld maar het bleef een feit: hij was de beroemdste Indo van zijn generatie. Van Daalen ontving de ene Militaire Willems-Orde na de andere.

Duizenden mannen stonden al met al onder zijn bevel.

“Ook in Leiden zijn er vast mensen die nog iets weten van het oude verleden,” zegt de schrijfster. “Misschien hebben ze alleen een naam, of wat jaartallen, of meer. Ik wil graag de persoonlijke verhalen horen, ook als er maar weinig informatie is. Vragen over zoeken in archieven zijn ook welkom, ik deel mijn kennis graag.”

Op zaterdagmiddag 20 april staat ze dus in boekwinkel De Kler in Leiden. Achter haar boek over deze Atjeh-generaal maar ook klaar om verhalen, foto’s en brieven met u te delen: “Ik kijk naar u uit.”